Mutyimondó

Kormánygépként repked az OTP magánrepülője, drága tanácsadót szerződtetett a Fővárosi Törvényszék | Heti Mutyimondó

Csányi Sándor céges magánrepülője „Magyarország kormánya” jelöléssel repked a világban, bírósági adatokhoz is hozzáfér a Puskás Akadémia volt kommunikációs igazgatója, és tele van csúsztatással a Nézőpont Intézet elemzése a balliberális médiatúlsúlyról. Ezekről írtunk a múlt héten.

Orbán Viktor is használja, “Magyarország kormánya” jelöléssel repked a világban az OTP magánrepülőgépe

A miniszterelnök többször utazhatott már focimeccsekre és hivatalos látogatásokra is az OTP tulajdonában lévő, körülbelül 11 milliárd forint értékű magánrepülővel. Orbán Viktor Facebook-oldalán videó is van arról, hogy júliusban a HA-LKZ lajstromjelű géppel érkezett Berlinbe Angela Merkel német kancellárhoz. Emellett többször feltűnt a repülő különböző focimeccsek helyszínein is, ahol éppen akkor ott volt a miniszterelnök is. Valószínűleg nem véletlenül, mert Csányi Sándor céges magánrepülője 2017 decembere óta „Magyarország kormánya” jelöléssel repked a világban.

Bírósági adatokhoz is hozzáfér, akár bruttó egymillió forintot is kereshet havonta a Fővárosi Törvényszék új kommunikációs tanácsadója

Bírósági adatokhoz is hozzáfér a Puskás Akadémia volt kommunikációs igazgatója, Takács Bence, aki most a törvényszéken ad külsős megbízottként kommunikációs tanácsokat. A posztot pályáztatás nélkül nyerte el, és legfeljebb havi bruttó egymillió forintot kap a munkáért, amire január végéig szerződött vele a Fővárosi Törvényszék elnöke. Mivel Takácsot Orbán Viktor környezetéhez tartozó embernek mondják, így a bíróságon nem örülnek annak, hogy a politika ilyen módon is betette a lábát hozzájuk.

Tele van csúsztatással a Nézőpont Intézet elemzése a balliberális médiatúlsúlyról

Módszertanilag is nagyon kényes, de több kérdést vet fel, mint amit megválaszol. Aki csak a Nézőpont Intézet számait olvassa, arra a következtetésre juthat, hogy itt minden a legnagyobb rendben van, miközben az elérésen kívüli legfontosabb kérdés továbbra is az, hogy akármekkora is legyen a kormánypárti média részesedése, fogyasztói találkoznak-e kormánykritikus cikkekkel, véleményekkel akkor, ha csak a kormánypárti média ér el hozzájuk.

Az elmúlt héten ezen kívül egyebek mellett:

  • beszámoltunk arról, hogy újabb aláírásgyűjtés indult az uniós támogatási források lenyúlása ellen – a Jobbik és az LMP is támogatja a civil kezdeményezést. Az új kezdeményezés elindítói Hadházy Ákoshoz hasonlóan egymillió aláírást akarnak összegyűjteni, hogy visszaszorítható legyen az uniós források megcsapolása. Az akció célja, hogy az Európai Bizottság olyan új jogszabályokat hozzon, amelyek révén fokozottabb ellenőrzésekkel fel lehessen lépni a korrupció ellen azokban az országokban is, amelyek nem csatlakoztak az Európai Ügyészséghez.
  • megírtuk, hogy a Belügyminisztérium nem tudja, mikor lépett be Magyarországra Nikola Gruevszki. A Miniszterelnökség közleménye szerint Gruevszki különleges eljárás során nyújtotta be a menekültkérelmét, de sem a Bevándorlási Hivatal, sem a Belügyminisztérium nem mondja meg, hány embernek tették ezt lehetővé az elmúlt négy évben. A BM ráadásul azt állítja, nincsenek adatai arról, hogy mikor lépett be Magyarországra a hazájában korrupció miatt két év börtönbüntetésre ítélt volt macedón miniszterelnök.
  • észrevettük, hogy már megint Belgrádba repült az OE-LEM. A nagy közérdeklődésre való tekintettel, közszolgálati jelleggel készítettünk egy külön honlapot, ahol megnézhetitek, hol tartózkodik most éppen az Orbán Viktor által is használt 17 milliárd forintos magánrepülő, és a Mészáros Lőrinchez köthető 7 milliárdos luxusjacht. Utóbbi szeptember óta Rijekában áll, de a repülő december 5-én megint Belgrádba ment.

További cikkeink:

Átlátszó blog: Hogyan mondjuk el médiaszakos hallgatóinknak politizálás nélkül, hogy a kormánypárti média a kommunista modellre hasonlít?

Átlátszó blog: Így hálálkodott Sorosnak a fideszes káderképző Századvég Politikai Iskola Alapítvány 1999-ben

Átlátszó blog: Hadházy: milliárdokért vett ingatlanokat a paksi ipari park, fideszesek járhattak jól

Országszerte: Tíz éve nem készül el 2 kilométernyi kerékpárút Szombathelyen

Országszerte: MSZP-Fidesz nagykoalíció a hajdúsági földárveréseken – itt az új Ángyán-jelentés

Országszerte: Kézilabdabotrány: az érdi polgármester SMS-ben küldte el a selyemzsinórt a sportvezetőnek

Országszerte: Rejtélyes hibajelenségek bénították meg hónapokra Tárnok honlapját

Országszerte: Csalással vádolja a Szeviép-üggyel szereplő Szabó Bálintot egy szegedi vállalkozó

Országszerte: Reagált a Somogy megyei főjegyző az uniós pénzből támogatott vidéki szálláshelyéről szóló cikkünkre

Vidéki csajok: A párválasztásban és a munkahelyen is gondot okoz, ha a nő okosabb, mint a férfi

Világtérkép: Sok az oroszbarát katona a szlovák hadseregben, és a vezérkarban sem ellenzik a „keleti fordulatot”

Világtérkép: Chuck Norris Orbán előtt Netanjahunak is kampányolt – Steve Bannon európai kavarása állhat a háttérben

Átló: Elindult az Átló, az Átlátszó adatvizualizációs projektje – önálló munkacsoport jött létre

Videó: Így birkóznak a menekülteket segítő civil szervezetek a kialakult helyzettel

Mérték blog: A sajtószabadság lapzártája

A Heti Mutyimondó hírlevél következő száma 2018. december 14-én (pénteken) jelenik meg. Iratkozz fel az Átlátszó hírlevelére! Csak az e-mailcímedre van szükségünk, hogy minden cikkünk azonnal ott legyen a postaládádban.

Megosztás