Egyéb

A megyei napilapok sem menekülhetnek Mészáros Lőrinc elől

Ezekről ne maradj le!

Bolgár maffiózók is bankoltak Hujber Ottó offshore pénzintézetében (Átlátszó)
Öt év alatt hat Pancho Arénát építhettek volna Felcsúton (Index)
Pintér Sándor – a Csendes Don (Slejm)

Ha van 3 perced:

Bolgár maffiózók is bankoltak Hujber Ottó offshore pénzintézetében
A jelek szerint nemzetközi pénzmosodát talált az Átlátszó: Hujber Ottó volt orosz államadósság-lebontó és MSZP-közeli üzletember karibi bankja által kibocsájtott bankkártyát kapott a bolgár drogmaffia két végrehajtója. A kártyabirtokos hongkongi cégnek ahhoz a 2012-es gigantikus uniós pénznyúláshoz is köze lehet, amit a román korrupcióellenes ügyészség és bolgár oknyomozó újságírók tártak fel a közelmúltban. (Átlátszó)

Öt év alatt hat Pancho Arénát építhettek volna Felcsúton
Összesen 22 milliárd forint támogatás kapott öt év alatt a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (FUNA). Ennek felét a tao-támogatások teszik ki, a másik fele viszont nagylelkű cégektől érkezett, úgy, hogy a FUNA által üzemeltetett Puskás Akadémia nem halmozza el saját nevelésű játékosokkal a hazai élvonalbeli focicsapatokat. Mindeközben az akadémia kommunikációs vezetőjét nevezték ki a miniszterelnök kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak főszerkesztőjévé. (Index, 24.hu)

A médiaháború egyik legfontosabb terepe számokban
A vidéki lapok ereje, a példányszámok csökkenése ellenére rendkívül nagy, saját terepükön erősebbek a nagy országos napilapoknál is. Ezért nem szabad elmenni szó nélkül amellett, hogy látványos kormányközeli fölény alakult ki a megyei napilapok piacán. A 18 megyei napilap közül 12 a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Press Zrt. felügyelete alatt áll, a sors furcsa fintora, hogy a Mediaworks székháza Szolnokon éppen a Mészáros Lőrinc utcában van. (Index, Index, HVG)

Pintér Sándor – a Csendes Don
Pintér Sándor megkerülhetetlenül fontos figurája a magyar közéletnek: nem csak az Orbán kormányokban vállalt, örökös belügyminisztersége, hanem a rendszerváltás előttre visszanyúló rendvédelmi pozíciói miatt is. Karrierjének kevésbé ismert, de ettől függetlenül izgalmas és érdekes részleteiről készített videót Gulyás Márton. (Slejm)

Ha van még két perced:

Menekültbiznisz-szállót üzemeltetett a Green Travel tulajdonosa, az utazási irodát bezáratta a  Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. (Átlátszó)

A Fidesz mégsem számolna le a letelepedésikötvény-biznisszel, legalábbis ha azt a Jobbik javasolja. (444)

Egyszerű, de látványos kördiagrammal ábrázolja a Kreatív, hogy kinek van országos rádiója Magyarországon. (Kreatív)

Adóslistán van Áder János kertésze, a monori egyéni vállalkozónak több tizmillió forintos tartozása van. (Bors)

Még lakcímkártyát sem kaphatnak azok a vevők Zuglóban, akik 15-20 millió forintos új lakásokat vettek a Hermina cégcsoporttól, mert a cég nem szerezte meg a használatbavételi engedélyt (Index, Magyar Hírlap)

Hirtelen nem működött a mobilja az MNB tucatnyi biztonsági alkalmazottjának – ebből értesültek arról, hogy megszűnt az állásuk, az okok nem ismertek. (RTL Klub)

Az MTVA műsorbeszerzései közbeszerzés-kötelesek lennének, mindeközben az intézmény úgy tesz, mintha rá egyáltalán nem vonatkoznának az uniós és magyarországi jogszabályok. (Mérték)

A Magyar Nemzeti Arcvonal letartóztatott vezetőjének fiát is bűncselekménnyel vádolják, a rendőrség szerint migránsok elleni akcióra készülhetett. (Bors)

A malajziai miniszterelnök több társával együtt dézsmálhatta meg országa fejlesztési alapját, cserébe az USA számos vagyontárgyat foglalt le, például egy kasszasiker forgatókönyvét. (OCCRP)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás