szolgálati közlemény

Álhírt terjesztenek az Átlátszóról – ne dőljön be senki a kamunak

Szerkesztőségünk tudomására jutott, hogy a nevünkkel visszaélve olyan hamis levelet küldött számos cégnek és hírportálnak egy valószínűleg nem létező dr. N. György a valószínűleg nem létező Bérlők Érdekképviselete nevében, amely szerint az egyik győri bevásárlóközponttal kapcsolatos vizsgálatot folytatunk. A levél szerint az üzlet igazgatóját fizetett zsoldosnak tartjuk, aki jogsértésekhez asszisztál, és kérjük, hogy hasonló ügyekkel keressenek bennünket. Mindebből egy szó sem igaz.

Tudomásunk szerint a hamis levél hátterében egy bérlő és egy bevásárlóközpont közötti jogvita állhat, de erről biztosat nem tudunk. Az viszont tény, hogy „Az Átlátszó csapata” aláírással terjesztenek olyan tartalmú, stílusú és hangnemű levelet, amilyet mi soha nem írnánk. Egyrészt az Átlátszó magánjogi jogvitákkal nem foglalkozik, másrészt újságként nyilvánosan, a saját online felületeinken kommunikálunk, harmadrészt a „fizetett zsoldos” és hasonló jelzők éppenséggel néhány másik újság, illetve politikusok kedvenc szófordulata, nem pedig a miénk.

Megtisztelő, ha valaki azt gondolja, hogy a jogérvényesítés hatékony módja a nevünkkel visszaélni. De annyira mégsem örülünk neki, és szükség esetén jogi lépéseket is teszünk az ügyben.

Megosztás