Egyéb

Nyomoznak Dunakeszi túlárazott erdeje ügyében

 

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a rendőrség, amiért Dunakeszi fideszes önkormányzata sokszorosan túlárazott ártéri erdőt vett egy helyi zöldbárótól.

[sharedcontent slug=”cikk-kozepi-hirdetes”]

Horror-áron, 250 millió forintért vett 3,1 hektár önkormányzati erdőt Dunakeszi önkormányzata – írtuk februárban. Most azt erősítette meg a rendőrség érdeklődésünkre: a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hűtlen kezelés gyanújával nyomoz az ügyben. Előzmények:

Mutatjuk az ország legdrágább erdőjét: mutyigyanú Dunakeszin

A feljelentéseket – mert kettő is született az ügyben – a DK két helyi politikusa, Radnóti Henrik és Rónai Sándor, illetve egy Dunakeszi-ügyekben aktív civil, Demeter Róbert tette. Az eljárásokat összevonták, gyanúsított még nincsen, de tudomásunk szerint tanúkat már kihallgattak a rendőrök, és begyűjtötték az ügy dokumentumait is.

Mi a KSH adataival igazoltuk, hogy a januári vétel tárgya az ország egyik legdrágább ártéri erdője. 2015-ben egy hektár erdő átlagára Magyarországon a KSH szerint 600 ezer forint volt. Dunakeszi városa, Erdész Zoltán (Fidesz) alpolgármester előterjesztésére 130-szor ennyi pénzt, több mint 80 millió forintot adott egy ártéri erdő hektárjáért.

Az önkormányzat készíttetett ugyan értékbecslést, amely valóban 250 millióra taksálta az erdő árát. Csakhogy a négy ingatlanból három, amivel összevetették, belterületi volt, kettő pedig abból is ipari terület.

Időközben az önkormányzat megnyitotta az ide tervezett szabad strandot, a szomszédos Katonadombot pedig közösségi térré fejlesztik.

Rádi Antónia

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

 

Megosztás