Egyéb

Mécsest gyújtott a rendőr a déli határon, leégett a szolgálati magasles

 

Két mécses okozott tüzet a határon felhúzott kerítés egyik magaslati figyelő pontján két napja. Az Országos Rendőr-főkapitányság az Átlátszó megkeresésére azt közölte, hogy a lángok a rendőrség által biztosított takaróba, vagy a rendőr gyöngyvászon anyagú székébe kaptak bele és ez vezetett a fa építmény tetejének leégéséhez.

Kigyulladt magaslati figyelő pontról küldtek fotót az Átlátszónak. Első körben a történtekkel kapcsolatban annyit sikerült kideríteni, hogy november 9-én 11 óra 20 perckor Bácsalmás közelében történt az eset. A magaslati figyelő pont így néz ki:

 

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

 

Szerkesztőségünk megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság a következőket közölte:

„A parancsnoki kivizsgálás azt állapította meg, hogy a jelzett helyen és időben a magasfigyelő ponton szolgálatot ellátó rendőr által engedély nélkül elhelyezett két mécses okozta a tüzet. A lángok a rendőrség által biztosított takaróba, vagy a rendőr gyöngyvászon anyagú székébe kaptak bele, amikor a rendőr a lejött a magasfigyelőről, hogy az ellátmányként kihozott forró teát átvegye kollégáitól.

A rendőrök a füstöt és a lángokat látva azonnal megkezdték az oltást, jelentették az esetet és további segítséget kértek. A tűzben és az oltás során személyi sérülés nem történt, a magasból figyelő felső része és az ott elhelyezett eszközök rongálódtak, illetve semmisültek meg.”

Korábbi cikkeink a déli határhelyzetről

A Human Rights Watch is szót emelt a menekültek ellen irányuló rendőri túlkapások miatt

Kék egyenruhás rendőrök kutyákkal, ököllel és gázsprével verik vissza a menekülteket a szerb-magyar határon

Veréssel, sokkolóval, kutyákkal fogadják a kerítést megmászó menekülteket, aljas dolgok történnek a déli határon

Embercsempészek a magyar-szerb határon, menekültsegítők Münchenben

A kapitányság szerint minden rendben a rendőr leváló talpú bakancsával

Készenléti rendőrök a határban

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás